Εκτεθειμένος βγήκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχετικά με το αν υπήρξε συμφωνία ή όχι για επιχειρησιακές συμβάσεις με μείωση των μισθών κατά 12%. Ο κ. Παναγόπουλος όλη την ημέρα χθες έβγαινε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε σε συζητήσεις με τους εργοδότες.
Αργότερα είπε ότι συμμετείχε αλλά υποστήριζε ότι δεν συζήτησαν τέτοιο θέμα. Όπως και να έχει όμως το θέμα είναι ότι για να πάρει μία απόφαση η ΓΣΕΕ δεν αρκεί να το αποφασίσει μόνο ο πρόεδρος.
Από κει και πέρα μιλάμε για περιπτώσεις επιχειρησιακών συμβάσεων σε επιχειρήσεις όπου πράγματι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να οριοθετηθεί πότε μία επιχείρηση θα μπορούμε να πούμε ότι έχει πρόβλημα;
Είναι η αρχή για συζήτηση γιατί όλοι, λίγο πολύ, οι επιχειρηματίες, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, μιλάνε για προβλήματα!
Αν, λοιπόν, μπορέσουμε να οριοθετήσουμε πότε μια επιχείρηση έχει πρόβλημα θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι η συμβολή του κράτους προς αυτήν, αλλά και η συμβολή των τραπεζών προς την επιχείρηση. Διότι μία προβληματική επιχείρηση θα έχει προβλήματα και σε δανειακές υποχρεώσεις. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν φτάσουμε στις περικοπές των μισθών των εργαζομένων, στην εύκολη λύση(!), να δούμε ποια βοήθεια μπορεί να δοθεί σε μία προβληματική επιχείρηση.
Αλλά όπως θα έχετε αντιληφθεί όλοι ξεκινούν με το τι μείωση θα γίνει στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν αναφέρεται κανείς στις τράπεζες που χρηματοδοτούν μία επιχείρηση, και τι διακανονισμό μπορεί να κάνει για να βοηθήσει την προβληματική επιχείρηση.
Αυτό και μόνο δείχνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου