Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Είναι τεχνολογικά δυνατή η επαφή μας με εξωγήινο πολιτισμό σήμερα;

Είναι τεχνολογικά δυνατή η επαφή μας με εξωγήινο πολιτισμό σήμερα;
H έρευνα SETI δεν σχεδιάστηκε για να βρει άλλους νοήμονες πολιτισμούς, αλλά για να κρύψει την ύπαρξη τους.

Οι υφιστάμενες επιστημονικές θεωρίες μας κρύβουν έντεχνα γνωστές επιστημονικές αλήθειες και τεχνολογία πλασσάροντας μας ψεύτικες γνώσεις
.

Για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα:

Mε βάση τη θεωρία της σχετικότητας η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στη φύση.

Επίσης είναι διαδεδομένη αντίληψη ότι δεν χρειάζεται η ύπαρξη κάποιου μέσου όπως ο αιθέρας για την διάδοση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και μάλιστα έχει γίνει και σχετικό πείραμα που το αποδεικνύει.


Αυτά είναι λίγο πολυ γνωστά και οποιοσδήποτε σύγχρονος φυσικός μπορεί να σας πείσει ότι είναι και αλήθεια.


Ας έρθουμε όμως στην
δυνητική αλήθεια.

Ποιός σας διαβεβαίωσε ότι το σύμπαν είναι κενό?


Ποιός σας διαβεβαίωσε ότι ο αιθέρας πρέπει να αναζητηθεί κατά μήκος της ακτινοβολίας και δεν εκτείνεται ως δομή κάθετα στην γραμμή διάδοσης της ακτινοβολίας?


H άποψη ότι το όριο της ταχύτητας στη φύση είναι η ταχύτητα του φωτός στο κενό βασίζεται στην ύπαρξη του φαινόμενου (ιδιότητας) της μάζας και της αδράνειας.


Αν θεωρήσουμε σωματίδια πολύ μικρής μάζας ή χωρίς την ιδιότητα της μάζας τότε δεν έχουμε κανένα περιορισμό για την ταχύτητα που μπορούμε να αναπτύξουμε.


Ήδη έχει γίνει πείραμα με χαμηλού κόστους υλικά και έχει αποδειχθεί ότι ηλεκτρικά σήματα (παλμοί) μεταδίδονται με ταχύτητες μεγαλύτερες από την ταχύτητα του φωτός σχεδόν ακαριαία κατά μήκος χάλκινου σύρματος και μάλιστα φτάνουν σχεδόν ταυτόχρονα ανεξάρτητα από το μήκος του σύρματος.

Επίσης πρόσφατα σε πειράματα του CERN παρατηρήθηκαν ταχύτητες μεγαλύτερες από την ταχύτητα του φωτός για υποατομικά σωματίδια.

Η πληροφορία αυτή αλλάζει τις γνώσεις μας για την φυσική και ερευνάται.


θα σας δώσω μία υπόδειξη για το πως μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο αυτό.


Ας δεχθούμε ότι το σύμπαν έχει δομή αντίστοιχη με ένα κρεμμύδι.


Το ένα φύλλο βρίσκεται κλεισμένο μέσα στο άλλο και το κάθε φύλλο είναι συνεχές και κλειστό ως σχήμα (πχ πλανήτης ή τροχιά ) και αποτελείται από ένα υλικό σαν τον αιθέρα με δομή πλέγματος (ύλη).


Αν προσπαθήσουμε να στείλουμε φως μεταξύ δύο τέτοιων φύλλων αντιμετωπίζουμε το κενό και η ταχύτητα που μετράμε είναι σταθερή προς όλες τις κατευθύνσεις κάθετα στη δομή αυτή.


Αν στείλουμε φώς κατά μήκος (ή εντός) της δομής αυτής η ταχύτητα του είναι απεριόριστη πρακτικά γιατί δεν έχουμε μετάδοση ύλης αλλά μετάδοση σήματος, όπως ακριβώς σε ένα θαλάσσιο κύμα δεν έχουμε μετάδοση και κίνηση των μορίων του νερού κατά μήκος της κατεύθυνσης μετάδοσης του κύματος αλλά στην ουσία μια παλινδρόμηση των μορίων κάθετα στην κατεύθυνση μετάδοσης του κύματος.


Αν παρατηρήσουμε κινήσεις κατά μήκος διαφορετικών και απομακρυσμένων φύλλων του κρεμμυδιού (μεσολαβεί το κενό και γι' αυτό θεωρούνται απομακρυσμένα) θα έχουμε την εντύπωση ότι οι ταχύτητα του φωτός θα επιταχύνεται όσο μακρύτερα από μας γίνεται η παρατήρηση.


Σας θυμίζει τίποτα αυτό ?


'Exει ήδη παρατηρηθεί από αστρονόμους και δεν έχει εξηγηθεί ακόμα επαρκώς (θεωρείται απόδειξη διαστολής του σύμπαντος και μάλιστα με επιταχυνόμενο τρόπο).


Το φαινόμενο παρατήρησης υποατομικών σωματιδίων που κινούνται με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός
σε πειράματα του CERN μπορεί να εξηγηθεί γιατί προκειμένου να επιταχύνουν τα σωματίδια και να τα κινήσουν σε προβλεπόμενες σταθερές τροχιές με σκοπό την σύγκρουση τους έχουν δημιουργήσει ισχυρό μαγνητικό πεδίο με ιδιότητες παρόμοιες με αιθέρα (πεδία κάθετα στην τροχιά της κίνησης του σωματιδίου με δομή πολλών μικρών παράλληλων φύλλων).

Τα σωματίδια καθώς περνούν απο το ένα φύλλο στο άλλο ακολουθούν την συνέχεια του χρόνου δημιουργώντας ασυνέχεια στο χώρο (μίκρυνση της απόστασης κινούμενα εντός παράλληλου χώρου) ή ισοδύναμα ακολουθούν την συνέχεια του χώρου διασπώντας την συνέχεια του χρόνου (προβάλλονται σε μεταγενέστερο χρόνο μετακινούμενα χωρίς να περάσουν από όλα τα ενδιάμεσα σημεία).


Κινούνται σαν να είναι ηλεκτρόνια εντός ενός σύρματος κατά μήκος μίας γραμμής ενός ηλεκτρικού πεδίου ή ισοδύναμα σαν ηλεκτρόνια που κινούνται στην εξωτερική επιφάνεια του αγωγού.

Πρόκειται για κίνηση που προσομοιάζει ένα ηλεκτρικό σήμα.

Θα μου πείτε :

Kαι γιατί αλλάζει τις τεχνολογικές δυνατότητες μας η παραπάνω θεώρηση της δομής του χώρου?
Aν έχετε την κατάλληλη φαντασία θα καταλάβετε ότι αν αλλάξουμε δυναμικά με παρόμοιο τρόπο την δομή δύο απομακρυσμένων σημείων στο χώρο μπορούμε να ταξιδέψουμε κατά μήκος της κλειστής τροχιάς που θα προκύψει και θα ενώνει τα δύο σημεία ή να στείλουμε ηλεκτρομαγνητικά σήματα σε πολύ μεγάλες αποστάσεις και με τεράστιες ταχύτητες.

Τότε θα έρθουμε άμεσα και σύντομα σε πραγματική επαφή με νοήμονα όντα άλλων κόσμων, αν βέβαια πραγματικά το θέλουμε
.

Νομίζετε ότι είναι τυχαίο ότι πολλά ΑΤΙΑ εμφανίστηκαν στη ΝΕΒΑΔΑ μετά από την πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου που ανταποκρίνεται ως περιγραφή στην αλλαγή της δομής του χώρου σε μορφή ανάλογη του κρεμμυδιού ?

(ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΗΣ ΤΥΧΑΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ).

Αν έχω δίκιο αυτό θα εξηγούσε και την πρόσφατη εντεινόμενη και χωρικά εντοπισμένη σεισμική δραστηριότητα στην Ιαπωνία και στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά στην Αυστραλία

(πεδία χρήσης και δοκιμών πυρηνικών όπλων την δεκαετία του 1940 και του 1950).

Τελειώνοντας για να σας διεγείρω τη φαντασία θα σας αναφέρω ότι για ταξίδι στο χρόνο υπάρχει ένας σίγουρος και λογικός πειριορισμός:


Mπορούμε να ταξιδέψουμε μέχρι και το πρώτο χρονικό σημείο κατασκευής χρονομηχανής
.

Πυρηνικές εκρήξεις γίνονται με φυσικό τρόπο σε διάφορα σημεία του σύμπαντος, άρα στη ουσία δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός ούτε για το παρελθόν, ούτε για το μέλλον...


Ούτε για μας, ούτε για τους άλλους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου