Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ιερή Γεωμετρία: Οι πλανήτες χορεύουν στη μουσική του Σύν-παντος


Υπάρχει περισσότερη μαθηματική και γεωμετρική αρμονία από ό, τι αντιλαμβανόμαστε. Ακόμη και στο ηλιακό μας σύστημα, οι πλανήτες κινούνται σε εξαίσια τροχιακά μοτίβα, χορεύοντας στη μουσική του Σύμπαντος. Ιερή γεωμετρία;


Γη Αφροδίτη ιερή γεωμετρία. Φωτογραφία: John Martineau

Πάρτε τις τροχιές οποιωνδήποτε δύο πλανητών και χαράζετε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο θέσεων των πλανητών κάθε λίγες ημέρες. Επειδή ο εσωτερικός πλανήτης περιφέρεται γρηγορότερα από τον εξωτερικό πλανήτη, ενδιαφέροντα σχέδια αναπτύσσονται.

Άρης Γη ιερή γεωμετρία. Φωτογραφία: John Martineau

Κάθε πλανητικό ζευγάρι έχει το δικό του μοναδικό χορευτικό ρυθμό. Για παράδειγμα, ο χορός Γης-Αφροδίτης επιστρέφει στην αρχική θέση εκκίνησης μετά από οκτώ Γήινα χρόνια.
μυστική γεωμετρία των πλανητών, τροχιές του πλανήτη έχουν ιερή γεωμετρία, Άρης Αφροδίτη ιερή γεωμετρία


Άρης Αφροδίτη ιερή γεωμετρία. Φωτογραφία: John Martineau
Οκτώ Γήινα χρόνια ισούνται με δεκατρία χρόνια στην Αφροδίτη. Το 8 και 13 είναι μέλη της αριθμητικής σειράς Fibonacci. Αυτή η πειθαρχία της μελέτης θα μπορούσε να ονομαστεί ιερή γεωμετρία.

Ουρανός Κρόνος ιερή γεωμετρία. Φωτογραφία: John Martineau

Η ακολουθία Fibonacci συνδέεται με τη γεωμετρική δομή των σπειροειδών γαλαξιών, μαζί με άλλους μαθηματικούς νόμους της φύσης που συμβαίνουν σε όλη τη ζωή στη Γη και στο σύμπαν.
* Γη: 8 έτη * 365,256 ημέρες / έτος = 2,922.05 ημέρες
* Αφροδίτη: 13 χρόνια * 224,701 ημέρες / έτος = 2,921.11 ημέρες (δηλ. 99,9%)
Το βιβλίο με τίτλο A Little Book of Coincidence από τον John Marineau απεικονίζει και συζητάει τα τροχιακά μοτίβα και αρκετές από τις γεωμετρικές σχέσεις.
 

strangesounds

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου