Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Άνευ σημασίας το υπουργείο εργασίας

Σε ότι αφορά την  υποτιθέμενη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών γύρω στο 12%, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς έγινε.
Ο Γ. Παναγόπουλος διέψευσε μια τέτοια συμφωνία με οργίλο ύφος και είπε πως «πρόκειται για μια μεθοδευμένη αθλιότητα που εξυπηρετεί συμφέροντα εργοδοτικών κύκλων».
Ίσως στο άμεσο μέλλον μάθουμε περισσότερα σχετικά με το θέμα.
Αυτό που έχει σημασία την συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι  υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους, οι οποίες αγνοούν επιδεικτικά νόμους και συμβάσεις και εκβιαστικά αναγκάζουν τους εργαζόμενους υπό την απειλή της απόλυσης να μειώσουν τις αποδοχές τους, γεγονός που αναδεικνύεται άνευ σημασίας
αν συμφώνησαν ή όχι η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ για μειώσεις μισθών.
Οι επιχειρήσεις το κάνουν από μόνες τους, χωρίς οποιαδήποτε συμφωνία και χωρίς οποιαδήποτε νομική κάλυψη.
Καθημερινά γινόμαστε όλοι μάρτυρες πρωτοφανών παραβάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας, με καταχρηστικές απολύσεις, εξαναγκασμό σε υπερεργασία χωρίς την καταβολή της ανάλογης αμοιβής και γενικά επιβολή μεσαιωνικού τύπου εργασιακών σχέσεων.
Μετά από όλα αυτά έχει ιδιαίτερη σημασία, αν συμφώνησαν οποιοιδήποτε θεσμικοί εκπρόσωποι εργοδοτών ή εργαζομένων;
Μέσα από όλα αυτά  αναδεικνύεται  τι κράτος είμαστε, πως εφαρμόζονται οι νόμοι και πόσο προασπίζονται από το αρμόδιο υπουργείο τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου