Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

…Τα πάνω κάτω

Ο κ.Παπανδρέου με το δίλημμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στην περίπτωση που δεν ψηφιστούν οι υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ, έχει αναστατώσει την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά έχει προκαλέσει και τον θυμό του Ελληνικού λαού που δεν θέλει να βλέπει τη χώρα να πηγαίνει σε νέες εκλογές και να σπαταλούνται άλλα χρήματα.
Ο προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί και μέσα στο κυβερνών κόμμα είναι κατά πόσο η συνέντευξη ωφέλησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και εάν πράγματι επιτεύχθηκε ο στόχος;
Μάλλον δεν απέφερε τα αναμενόμενα και θα έλεγε κανείς ότι έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ήθελε η κυβέρνηση.
Στο παρασκήνιο δεν λείπουν, επίσης, οι φωνές κριτικής από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με βασικά επιχειρήματα πως η κυβέρνηση «αυτοεγκλωβίζεται» σε πορεία προς τις πρόωρες κάλπες, αλλά και ότι η δημιουργία προεκλογικού σκηνικού βλάπτει τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δύσκολα μία κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία όπως το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει τόσο σύντομα σε πρόωρες εκλογές, Την στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οικονομικό σχέδιο –που η κυβέρνηση θεωρεί σωστό- θα ήταν παράλογο έως εξωφρενικό να προσφύγει σε εκλογές. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας επαναλαμβάνει συνεχώς ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς να υπολογίζει το λεγόμενο πολιτικό κόστος.
Εκτός κι αν τώρα άλλαξε γνώμη, θεωρεί ότι το οικονομικό σχέδιο δεν οδηγεί πουθενά και τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Σε μία τέτοια περίπτωση εάν έχουν έρθει τα πάνω κάτω, δικαιολογείται μία απόφασή του για πρόωρη προσφυγή που υστερόβουλα θα την δικαιολογήσει μέσω των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου