Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία του Γ.Παπανδρέου

Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για πτώχευση της χώρας. Έχει διαψεύσει κάθε πιθανότητα για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων. Έχει διαψεύσει πάρα πολλά πράγματα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Τότε ο πρωθυπουργός μετά τις εκλογές τις 7ης και της 15ης Νοεμβρίου, για μία φορά ακόμη θα δοκιμαστεί η φερεγγυότητα των λεγομένων του. Θα δούμε πόση αλήθεια κρύβουν οι σημερινές διαψεύσεις του.
Ο πρωθυπουργός έχει το προηγούμενο των βουλευτικών εκλογών που άλλα έλεγε πριν τις εκλογές και άλλα έπραξε στην συνέχεια.
Πάντως τα πράγματα δεν είναι ωραιοποιημένα όπως τα εμφανίζει ο πρωθυπουργός και αυτό –μακάρι να μην συμβεί- θα το διαπιστώσουμε μετά την 15η Νοεμβρίου άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα αναθεωρημένο έλλειμμα θα ανακοινωθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι στα τέλη Οκτωβρίου όπως αναμενόταν.
Αυτό και μόνο το γεγονός είναι λογικό να μας βάζει σε υποψία για το τι μέλλει γενέσθαι.
Παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε αν έχουν έτσι τα πράγματα. Γιατί ήδη τα μηνύματα δεν είναι και τόσο θετικά. Μία αρνητική εικόνα μας έδωσαν τα spreads της Παρασκευής όπου όλοι είδαμε να παίρνουν ξανά την ανηφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου