Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Περαίωσης το ανάγνωσμα


Το κάθε κόμμα από τα δύο μεγάλα, που εναλλάσσονται στην εξουσία, όταν βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί το άλλο  που εφαρμόζει την περαίωση. Το ίδιο όμως όταν έρχεται στην εξουσία κάνει ακριβώς το ίδιο.
Αυτές τις μέρες πολλοί συμπολίτες μας πήραν ή περιμένουν να πάρουν το χαρτί της περαίωσης για να δούνε τι πρέπει να πληρώσουν. 
Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι με το που ανοίγουν τον φάκελο της ΓΓΠΣ και βλέπουν το εκκαθαριστικό, κυριολεκτικά μένουν άφωνοι. Καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου περαίωσης για να κλείσουν χρήσεις για τις οποίες δεν είχαν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.
Φαίνεται καθαρά ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης βιάζεται τόσο πολύ να πάρει λεφτά που δεν ενδιαφέρεται να κάνει κανέναν έλεγχο , ενώ συνάμα ξεχνά ακόμη και τις δηλώσεις που οι ίδιοι έχουν κάνει!!!
Για να θυμηθούμε λοιπόν τι έλεγαν για την περαίωση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση οι σημερινοί υπουργοί:
Γ. Παπακωσταντίνου 29/8/2008 :«Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο… και είναι μία πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας».
Λ.Κατσέλη 2/9/2008 :«Η κυβέρνηση με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την περαίωση φορολογικών υποθέσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ουσιαστικά τι κάνει; Επιβραβεύει και εξισώνει ελεγκτικά τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μικρές. Τους ασυνεπείς φορολογούμενους με όσους δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους. Και μεταφέρει, επομένως, πόρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στους έχοντες και κατέχοντες».
Γ. Πεταλωτής 16/12/2008 σε ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών:
«Επανέρχονται, λοιπόν, τα κρινόμενα ως ατελέσφορα εισπρακτικά και άγονα μέτρα τύπου “περαίωσης”».
Δεκάδες παρόμοιες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναφερθούν, δηλώσεις που έγιναν την περίοδο που η ΝΔ έφερε το νόμο για την περαίωση της περιόδου 2000-2006.
Λόγια λόγια λόγια.... Ένα είναι το σίγουρο: ότι η χώρα μας είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου