Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Για ποια αντιπροσωπευτική Δημοκρατία μιλάμε;


Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν δικαιώθηκε η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία; Φυσικά και όχι. Δεν είναι δυνατόν με ελάχιστη συμμετοχή των ψηφοφόρων να εκλέγονται Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, μάλιστα στις πρώτες εκλογές που γίνονται με τον «Καλλικράτη».
Το θέμα είναι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο  και όλα τα κόμματα…υπέγραψαν, στην ουσία την ανοικτή εκλογική εκτροπή, καταργώντας βάναυσα κάθε δημοκρατική αρχή και τις ίδιες τις διακοσμητικές λειτουργίες του αστικού κοινοβουλευτισμού.
Καταργήθηκε η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας. Για ποια λαϊκή  κυριαρχία μπορούμε μιλάμε όταν οι εκπρόσωποι του λαού  εκλέγονται με 15-17% του πληθυσμού μιας χώρας. Καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν θα μπορούν να έχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι ή τα κόμματα με τέτοια ποσοστά.
Την ίδια ώρα παρατηρούμε ότι τα κόμματα ποσώς…συγκινήθηκαν -πέραν δύο τριών δηλώσεων για μεγάλο μήνυμα κ.τ.λ. που ψέλλισαν οι αρχηγοί τους.
Τους βολεύει να σφυρίζουν αδιάφορα και θα το βρουν μπροστά τους - αν δεν κάνουν κάτι εγκαίρως - το γεγονός ότι επί της ουσίας αγνοούν ότι σχεδόν το 70% του ελληνικού λαού καταδίκασαν με την αποχή και τα άκυρα -λευκά, κυρίως τα κυβερνητικά κόμματα.
Το κακό είναι ότι κανένα κόμμα δεν καταδίκασε, αντιθέτως όλα συμμετείχαν και νομιμοποίησαν τα αποτελέσματα ανοίγοντας  πλέον ο δρόμος για την ολοκληρωτική φίμωση του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου