Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Λάθος δρόμο παίρνει το Υπ.Εργασίας



Πρέπει να το καταλάβουν και οι τελευταίοι αισιόδοξοι έλληνες, εάν υπάρχει ακόμη αυτό το είδος, ότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα αφορούν οποιοδήποτε τομέα.
Με άλλα δεδομένα θα κοιμόμαστε το βράδυ και με άλλα θα ξυπνάμε το πρωί.
Μία είδηση που δεν προβλήθηκε τόσο πολύ, ενδεχομένως όσο θα έπρεπε ήταν η προχθεσινή ομιλία της υπουργού Εργασίας Λούκα Κατσέλη σε συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η κυρία Κατσέλη είπε ότι στις επόμενες εβδομάδες  θα προωθήσει στη Βουλή ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, με το οποίο προβλέπεται μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας, με τη χρήση «ευέλικτων» ωραρίων για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων χωρίς πρόσθετη αμοιβή για τον εργαζόμενο, καθώς και στους μισθούς, με καταβολή χαμηλότερων μισθών με επιχειρησιακές συμβάσεις.
Αυτό τι σημαίνει; Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό που μας φέρνει η αρμόδια υπουργός είναι ανατροπές σε μισθούς και ωράρια.
Θα πάμε πάλι στις ατέλειωτες ώρες εργασίας με ελάχιστη αμοιβή και με…το νόμο!..
Με αυτό τον τρόπο ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Αυτοί που πληρώνουν πάντα.
Η κυβέρνηση στη ουσία αντί να  μαζεύει τα ελλείμματα  του δημοσίου, που θα έπρεπε, αφού μέχρι σήμερα έχει μαδήσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ασχολείται πως θα ενισχύσει κι άλλο τους επιχειρηματίες.
Προφανώς η κα Κατσέλη δεν έχει αντιληφθεί τον ρόλο της και κυρίως σε τι υπουργείο βρίσκεται. Ο ρόλος του υπουργού είναι να είναι εγγυητής της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και της προστασία των εργαζομένων.
Εσείς βλέπετε να κάνει κάτι τέτοιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου