Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

«Αλαλούμ» στην κυβέρνηση


Πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί διάφορες απόψεις για την λειτουργία της κυβέρνησης.
Είναι ένα θέμα που μας αφορά άμεσα ως Έλληνες πολίτες και ανά πάσα στιγμή πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην κυβέρνηση.
Σήμερα είναι ακόμη πιο αναγκαίο, αφού η κυβέρνηση έχει πάρει την ευθύνη να μας οδηγήσει μέσα από δύσβατα οικονομικά μονοπάτια.
Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπάρχουν καθυστερήσεις, ολιγωρίες και κυρίως «αλαλούμ» μέσα στην κυβέρνηση. Ωστόσο καθημερινά αποδεικνύεται μέσα από μικρά και μεγάλα συμβάντα ότι στην κυβέρνηση δεν γνωρίζει ο ένας υπουργός τι πράττει ο άλλος!..
Άλλωστε το μνημόνιο όταν υπογράφτηκε –πλην του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών- δεν το γνώριζε κανείς άλλος. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται εξ απρόοπτου σε πολλές αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση. Αντιδρούν και στην συνέχεια διαπιστώνουν ότι η εν λόγω απόφαση προβλεπόταν στο μνημόνιο που ψήφισαν και οι ίδιοι.  
Δυστυχώς αυτές είναι καταστάσεις που αν σε μία οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν συνέβαινε –που σίγουρα συνέβαινε- θα μας ενοχλούσε, σήμερα θα πρέπει να μας κάνει αυστηρούς κριτές αυτών που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε το μέλλον του.
Είναι ανεπίτρεπτα τέτοια συμβάντα όταν όλοι οι πολίτες έχουν ματώσει από την βαριά και συνεχιζόμενη φορολογία σε βάρους τους κάποιοι στην κυβέρνηση να μην μπορούν να συνεννοηθούν.
Τελευταίο παράδειγμα η άγνοια του κ.Χρυσοχοϊδη σε συνέντευξη που είχε προς στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και τον ρώτησαν σχετικά, ενώ λίγη ώρα πριν ο κ.Παπακωνσταντίνου είχε ανακοινώσει την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.
Ας πάψουν λοιπόν, εκεί στην κυβέρνηση να παίζουν το κρυφτούλι μεταξύ τους, ας συντονιστούν και ας καταλάβουν ότι αυτοί έχουν βάλει τη χώρα σε ένα δύσβατο μονοπάτι και οφείλουν να μην κάνουν κανένα απολύτως λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου