Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα…


Σιγά σιγά γίνεται  όλο και πιο έντονη η συζήτηση για απολύσεις στο δημόσιο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να το κρύψει, αρνούμενη ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά η τρόικα επιμένει!
Πιστεύεται ότι αφού το απαιτεί  η τρόικα δεν θα συμβεί; Μέχρι σήμερα ότι έχει απαιτήσει η τρόικα, αλλά και πολύ περισσότερα μέτρα η κυβέρνηση έχει σπεύσει να τα πάρει. Πολλές φορές μάλιστα έχουν ληφθεί μέτρα στη χώρα μας, τον τελευταίο χρόνο από την κυβέρνηση, υπό την κάλυψη της τρόικας.
Αρκεί να διευκρινίσουμε  ότι η τρόικα έχει στοχοποιήσει τον δημόσιο τομέα, ζητώντας μάζεμα των δημόσιων δαπανών. Ωστόσο την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει πάρει μία σειρά μέτρων που αφορούν και τον ιδιωτικό τομέα. Άραγε γιατί; Θα πουν κάποιοι ότι είναι αναγκαία τα μέτρα και εκεί προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάπτυξη.
Είδε όμως κανείς ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να ενισχύεται και από καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα.
Κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να προσφέρει απολύτως τίποτα στο όνομα της ανάπτυξης που περιμένουμε.
Απλώς η κυβέρνηση υπό την κάλυψη της τρόικας…αβαντάρει πάλι τους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι ακόμη και αυτή την δύσκολη ώρα για όλη την Ελληνική κοινωνία, να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους.
Έτσι όμως δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα περισσότερο απ’ ότι μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου