Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους κάποιος να συντονίσει την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες  έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο σε ότι αφορά την οικονομία, την ώρα μάλιστα που η κρίση αγγίζει πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό όμως για να επιτευχθεί απαιτείται αυστηρός συντονισμός των υπουργών και ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού. Κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν το έχουμε διαπιστώσει. Αντιθέτως παρατηρούμε έντονη χαλαρότητα από τους υπουργούς.
Ακόμη και ο πρωθυπουργός, την ίδια ώρα, έχει επιλέξει να ασχολείται περιστασιακά με αυτή την αποστολή ενώ συχνά λείπει στο εξωτερικό. Γι’ αυτό άλλωστε παρατηρείται και η μεγάλη χαλαρότητα και ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών.
Δεν υπάρχει ένα πρόσωπο που να συντονίζει την όλη προσπάθεια της κυβέρνησης.
Αφού ο πρωθυπουργός αδυνατεί να κάνει αυτή την δουλειά για την οποία εκ του συντάγματος πρέπει να κάνει, ας βρεθεί ένα πρόσωπο που να έχει το σεβασμό από το σύνολο της κυβέρνησης και να μπορεί να επιβληθεί σε όσους αδιαφορούν ή αρνούνται να κάνουν ό,τι χρειάζεται.
Σίγουρα, πρέπει να το καταλάβουμε, όσο το δυνατόν πιο νωρίς ότι τη σοβαρή προσπάθεια που κάνει η χώρα δεν μπορεί να έχει αίσιο τέλος με υπουργούς οι οποίοι δεν μπορούν, ούτε καν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Άλλα να λέει ο ένας την μια στιγμή και άλλα ο άλλος λίγες μόνο  στιγμές αργότερα!
Η πολυαρχία και η ασάφεια στο σύστημα διακυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχισθεί γιατί θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου