Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της


Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και η κόντρα των δύο μεγάλων κομμάτων δυναμώνει. Από κοντά και τα μικρότερα κόμματα τα οποία διεκδικούν να κερδίσουν την ψήφο των δυσαρεστημένων.
Το μέλλον στην οικονομία μας, ακόμη κρύβεται τεχνητά από την κυβέρνηση. Κάτι πήγε να πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Πάγκαλος με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, περί αναδιάρθρωση του χρέους, ωστόσο μετά αναδιπλώθηκε.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ.Πεταλωτής σε ανακοίνωση που έβγαλε,  μετά από την ανακοίνωση- αναδίπλωσης του κ.Πάγκαλου, μίλησε για επιμήκυνση.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Φυσικά ούτε κανείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ.Πάγκαλος δεν ξέρει ελληνικά και μπέρδεψε τις λέξεις.
Απλώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε έξω από τα δόντια λέγοντας την αλήθεια, την οποία αρνείται να πει ο πρωθυπουργός και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης, γιατί δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.
Πάντως δεν χρειάζεται να πάμε…μακρύτερα, αρκεί να αναφέρουμε τι υποστήριξε ο  Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital». Η πτώχευση της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου εκτιμά ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής υπογραμμίζοντας ότι την περίπτωση της Ελλάδας «τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα»
Επίσης ο κ. Ρουμπίνι τονίζει ότι το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί «ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. «Για αυτό, το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε»,
Μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στο να κρύβει την αλήθεια για το που μας έφτασε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου